Бесмармақтың ерекше дәмі болуы үшін, ең біріншіден етті жақсы және дұрыс дайындау керек.
Алдымен етті жуып, кәстрөлге салыңыз, суық су құйып, отқа қойыңыз. Қайнатып болған соң, отты азайтыңыз және көбікті алыңыз. Айтпақшы, сорпаны пісіру кезінде көбікті мезгіл-мезгіл алып тастау керек, содан кейін сорпа бұлдыр емес, мөлдір болады.
Ет жұмсақ болғанда, оны сүйектен ажырату өте оңай болғанша, аздап қайнатып, қақпағын жауып, 3-3,5 сағат пісіріңіз.
Еттің дайын болуына 1-1,5 сағат қалғанда, сорпаға (сәбіз немесе картоп ) дәмі үшін 1-2 тазартылған пияз, лавр жапырағын, қара бұрыш, тұз және қалауыңызша көкөністер салыңыз.