Бесбармақ - қазақ дастарханының мақтанышы. Бұл тағамның танымалдылығын бағаламау мүмкін емес. Онсыз бірде-бір мереке өтпейді, ал егер бұл тағам болмаса, «мерекелік дастархан» деп атауға болмайды. Бесбармақты дәстүрлі рецепт бойынша қалай дайындауға болатындығын дәл қазір біле аласыз.

Сейчас мы онлайн
Алматы, Астана и Актобе

НАҒЫЗ БЕСБАРМАҚ ТАҒАМЫНЫҢ РЕЦЕПТІ

Қоспалар:

6 порциға

Жылқы еті ............................................................. 1.5 кг.
Қазы ........................................................................ 250 г.
Шұжық ................................................................... 250 г.
Қой еті ................................................................... 250 г.
Бидай ұны ........................................................... 500 г.
Су ............................................................................. 2.5 л.
Тұз ................................................................... 1 к. қасық
Қара бұрыш ................................................ 1 к. қасық
Пияз ..................................................................... 3 дана
Жұмыртқа ....................................................... 1-2 дана
Бір порцияда
Калориялар .................................... 1323 кКал
Нәруыздар ................................................ 81.2 г.
Майлар ....................................................... 71.4 г.
Көмірсулар .............................................. 76.9 г.
Конина ................................... 1.5 кг
Шужык .................................. 250 г
Баранья грудинка ............ 250 г
Пшеничная мука .............. 500 г
Вода ......................................... 2.5 л
Соль .............................. 1 ч. ложка
Черный перец .......... 1 ч. ложка
Лук ........................................... 3 шт.
Яйцо ..................................... 1-2 шт.
Калорийность ........... 1323 кКал
Белки ...................................... 81.2 г
Жиры ..................................... .71.4 г
Углеводы ............................. 76.9 г

1. Ет пісіру
Бесмармақтың ерекше дәмі болуы үшін, ең біріншіден етті жақсы және дұрыс дайындау керек.

Алдымен етті жуып, кәстрөлге салыңыз, суық су құйып, отқа қойыңыз. Қайнатып болған соң, отты азайтыңыз және көбікті алыңыз. Айтпақшы, сорпаны пісіру кезінде көбікті мезгіл-мезгіл алып тастау керек, содан кейін сорпа бұлдыр емес, мөлдір болады.

Ет жұмсақ болғанда, оны сүйектен ажырату өте оңай болғанша, аздап қайнатып, қақпағын жауып, 3-3,5 сағат пісіріңіз.
Еттің дайын болуына 1-1,5 сағат қалғанда, сорпаға (сәбіз немесе картоп ) дәмі үшін 1-2 тазартылған пияз, лавр жапырағын, қара бұрыш, тұз және қалауыңызша көкөністер салыңыз.

жал жая казы карта бешпармак беспармак бешбармак мясо варенное мясо
1. Отварить мясо
2. Қамырды дайындау
Сорпа қайнап жатқан кезде, ұнды (400-500 г) ыдысқа сеуіп, жұмыртқаларды қосыңыз (оларды алдын-ала шайқауға болады), тұз қосып, су құйыңыз (немесе сорпаны).

Қамырды илеңіз, қажет болса ұн қосыңыз.

Қамырды жақсылап илеп болған соң, пленкамен орап, 20-30 минутқа қалдырыңыз.

крутое тесто тесто для бешбармака бешпармака тесто для мант бауырсаков
Содан кейін үстелді ұнмен себіңіз де, қамырды жайыңыз. Ұн себілген үстелде қамырды жұқа қабатқа жайыңыз. Қолға және жұмыс бетіне қамыр жабысып қалмауы үшін оны үнемі ұнмен себіңіз. Қамыр күшпен жайылуы керек.

Жайылған қамырды тізбектеп кесіп, ал тізбекті ромбтарға кесіңіз. Қамырдан аынған ромбтарды 30-40 минутқа кептіруге қалдырыңыз.



2. Подготовить тесто
3. Тұздық және қамыр
Тұздық пісіру. Пиязды (2 дана) сақинаға немесе жартылай сақинаға кесіңіз.

Кәстрөлге 2 ожау сорпа құйыңыз, сақиналы немесе жартылай сақиналы туралған пиязды қосыңыз, ұнтақталған бұрышпен себіңіз, сорпаны қайнатыңыз және 1-2 минут пісіріңіз.


Қамырды пісіру. Қайнатылған сорпада кептірілген ромбтарды кішкентай партиялармен 7-8 минут қайнатыңыз (ромбтарды елекке салып, олардан артық ұнды сілкіп тастаңыз).

тесто для бешпармака туздык беспармак бешбармак
3. Туздык и тесто
4. Соңғы жанасу
бешбармак сорпа шорпа ет беспармак беш вкусная еда
Табаққа қайнатылған ромбтарды табақтың шеттеріне жақын қойыңыз. Етті табақтың ортасына қойыңыз. Сорпаға бұқтырылған пиязды (тұздық) етке салып, оны бұрышпен себіңіз.

Дайын етке қара бұрыш қосылған, сорпада сәл бұқтырылған пиязды мол себеміз. Дайын бесбармаққа кесеге немесе тәрелкеге құйылған, майда кеселген көк салынған сорпаны беріледі.

4. Последний штрих
Филиалы производства:
г.Астана, Халел Досмухамедулы, 57
Адрес нашего производства:
г.Алматы, Полежаева, 94
Сделано в w-family.ru
г. Актобе, пр-т 312-й Стрелковой дивизии, 38
Сейчас мы онлайн