Қуырдақ – Орта Азия халықтарының дәстүрлі тағамы болып саналады. Тағамның аты «қуыру» сөзінен пайда болған. Бұл мақалада біз сізге қазақша қуырдақтың рецептін ұсынбақпыз. Ет ретінде қойдың бауырын, жүрегі мен өкпесін қолданамыз.
Сейчас мы онлайн
Алматы, Астана и Актобе

Қазақша қуырдақ

Құрамы
6 порция

1 бөліктің құрамы:
Қой жүрегі ........................................................ 1.2 кг
Өкпелері ............................................................ 1.5 кг
Бауыры .............................................................. 1.5 кг
Пияз ..................................................................... 3 шт
Қара бұрыш .............................................. 6 салым
Қартоп .................................................................. 3 кг
Сарымсақ ......................................................... 2 бас
Көкшөп ............................................... дәміне қарай
Лавр жапырақтары....................... дәміне қарай
Құйрық майы ............................................ 50-100 г
Энергетикалық құндылығы ........... 1153 кКал
Ақуыз ............................................................... 127 г
Майлар ............................................................. 20 г
Көмірсулар ..................................................... 116 г

Қой жүрегі ................................... 1.2 кг
Өкпелері ....................................... 1.5 кг
Бауыры ......................................... 1.5 кг
Пияз ................................................ 3 шт
Қара бұрыш ......................... 6 салым
Қартоп ............................................. 3 кг
Сарымсақ ..................................... 2 бас
Көкшөп ............................ дәміне қарай
Лавр жапырақтары. - дәміне қарай
Құйрық майы ........................ 50-100 г
Құндылығы ........................... 1153 кКал
Ақуыз ............................................... 127 г
Майлар ............................................ 20 г
Көмірсулар .................................... 116 г

Дайындау жолы
Алдымен ас даярлайтын қазанды қыздырып, құйрық майын қуырып алыңыз. Ол уақытта жүрек, бауыр мен өкпелерді жуандығы 2-3 см бөліктерге турай беріңіз.
1. Отварить мясо
Құйрық майы ерігеннен кейін оның бөлшектерін қазаннан алып тастап, қазанға жүрек пен өкпе етін салыңыз. Бауыр етін кейінірек салған жөн, себебі ол тез піседі.

Пиязды сақина етіп турап, қуырылып жатқан етке қосамыз. Барлығын жақсылап араластырамыз.
Әрі қарай көкшөп пен сарымсақты ұсақтап турап, қазандағы тағамға қосамыз. Бұрышын қосып, тұздап, қайта араластырамыз

Жарты сағат көлемінде орташа отта бұқтырып пісіреміз.

Ол уақыт ішінде картопты кішірек қылып турап, бауырмен бірге қазанға саламыз. Соңғы ингредиенттерді салып біткеннен кейін тағамымызға 150 мл су қосып, отын көтеріп, әрі қарай пісіреміз.

Қуырдақтың дайын болғандығын картоптың піскенімен біле аламыз

Асыңыз дәмді болсын!
Филиалы производства:
г.Астана, Халел Досмухамедулы, 57
Адрес нашего производства:
г.Алматы, Полежаева, 94
Сделано в w-family.ru
г. Актобе, пр-т 312-й Стрелковой дивизии, 38
Сейчас мы онлайн