Тартылған сиыр еті мен асқабақ қосылған манты

Орта Азия елдерінің тіл үйірер тағамдары көп екенін бүкіл әлем біледі. Осындай дәмді, қазақ халқына да, өзбек, қырғыз және басқа да халықтарға ортақ тағамдардың бірі – танымал манты.

Бұл мақаладан сіз тартылған сиыр еті мен асқабақ қосылған мантыны жасауды үйренесіз.
Ингредиенттер:
6 порцияға (адамға)
Қамыр:
Су 250 мл.
Ұн 3,5 стакан
Жұмыртқа 1 дана
Тұз 1 шай қасығы

Салындысы:
Тартылған сиыр еті 700 г.
Асқабақ 700 г.
Пияз 700 г.
Тұз дәміне қарай
Ұнтақталған қара бұрыш 1 шай қасығы

Қалауыңызша, қайнатылатын суға лавр жапырақтары мен қара бұршақ бұрышты дайындап қойсаңыз болады.



ДАЙЫНДАУ ЖОЛЫ

1. Ұнды тостағанға електен өткізіп себеміз. Тұз салып, жұмыртқа мен бөлме температурасындағы суды қосамыз. Жұмсақ қамыр илеп, шар пішініне келтіріп, оны сүлгіге орап, 20 минутқа қалдырамыз.







2. Терең табаққа тартылған сиыр етін саламыз. Асқабақ пен пиязды төртбұрышты қылып турап, етке қосамыз. Тұздап, бұрышын қосып, жақсылап араластырамыз.



3. Үлкен домалақ пішінді қамыр жаямыз. Оны төртбұрышты біртекті бөліктерге бөлеміз. Салындыны ішіне салып, мантыны жасаймыз. Қаласаңыз, қамырды үлкен етіп жаймай-ақ, одан кішкентай бөліктерді алып отырып, әрқайсысын бөлек жайсаңыз болады

4. Мантыны ұн себілген тақтайға уақытша қоямыз. Қаласаңыз, мантыны мұздатып, қонақ келердің алдында дайындасаңыз болады.

5. Мантоварканың астыңғы бөлігіне жартылай су құямыз. Қалауыңызша, лавр жапырақтары мен қара бұршақ бұрышты салсаңыз болады. Суды тұздап, отты қосамыз. Қайнауын күтеміз

6. Мантоварканың әрқайсысының түбіне күнбағыс майын жағамыз. Мантыны бір-бірінен сәл ажыратып, ішіне саламыз. Мантоварканың қақпағын жауып, орташа отта 45 минут көлемінде буда қайнатамыз.





Дайын болғаннан кейін тағамды табаққа салып дастарқанға қойсаңыз болады. Асының дәмді болсын!

Филиалы производства:
г.Астана, Халел Досмухамедулы, 57
Адрес нашего производства:
г.Алматы, Полежаева, 94
Сделано в w-family.ru
г. Актобе, пр-т 312-й Стрелковой дивизии, 38
Сейчас мы онлайн